Gledanje animejev

Za diskusije, ki jih je težko opredeliti samo v eno sekcijo - za povezane pogovore o animejski in manga industriji, vizualnih/lahkih romanih, igrah in vsebinah za odrasle.

Moderator: gali

Gledanje animejev

OdgovorNapisal/-a Master85 dne 29 jul 2012, 23:04

Ko že imamo teme Kje, Kako, Koliko časa in Zakaj gledate animeje, pa mene že kar nekaj časa matra firbec, kako predvsem tisti ki animeje redno spremljate, to sploh utegnete oz folgate? Si za ta namen vzamete določeno količino časa? Na podlagi česa se odločite, ali boste spremljali le en anime od začetka do konca in šele potem drug anime, ali če boste spremljali več animejev vzporedno?
Uporabniški avatar
Master85
nadstandard
 
Prispevkov: 285
Pridružen: 15 avg 2006, 14:30
Kraj: enkrat Brežice, drugič Ljubljana, tretjič kdo ve, kje...

OdgovorNapisal/-a dediledi dne 29 jul 2012, 23:24

Osebno gledam skoraj vse animeje v vsaki sezoni že od jeseni 2008... Zakaj? Ma nevem, nekak kak začnem nek anime gledati ga ne morem nehat oz. bi mi nekaj manjkalo oz. bi imel občutek kot, da nekaj zamujam. Sicer osebno dam animeju šonso se izkazat vsaj do 3 dela, ker včasih nekateri animeji rabijo čas, da sploh lahko lepo začnejo razvijati zgodbo. Pač to je nekak moja praksa zadnje leto, ker sem imel vmes neke čudne čase in animejev sploh nisem gledal no razen OP, FT in Naruto, ker jih spremljam že od vsega začetka. Je pa res, da mi je začel rahlo čas ponagajati in zato poskušam najt izgovor, da nekega animeja pač ne bom mogo gledat (čeprav kljubtemu gledam vse :D ).

Osebno se odločam za spremljanje vzporedno animejev zato, ker sem nekako navajen da je tak. Nekako sem se odločil, da bo to moj primaren hobby zraven gledanja serij. Pač dejstvo je, da so mi animeji zaznamovali življenje že pri 7 letih in sem jim za to tudi hvaležen, ker če ne bi, ne bi nikoli doživel določenih stvari in spoznal moje drage, ki moram rečt je tista taprava, če veste kaj mislim :P

Kakorkoli, da se vrnem animejem. Kot sem rekel, so animeji le del mojega življena in so mi ga nekako izoblikovali in me usmerili na neko pot in zato se počutim kot, da sem jim dolžen vsaj tolko. Nvm no je pa tudi neke vrste "droga" za mene, sploh določeni žanri mi dogajajo (mislim, da tisti ki ste na forumu že nekaj časa veste v katero smer se nagibam :D ) in če se pojavijo animeji teh žanrov je skoraj 100% možnost, da ga bom pogledal.

Pač kaj se mojega časa za animeje tiče imam načelo, ko izide, če je čas pogledam čimprej, da ne zaostajam. Pač čimprej in ko imam kakih 20 minut časa takrat pogledam. Ponavadi gledam ali okorg poldneva ali pa proti večeru. V glavnem kdaj imam čas gledam. V enem tednu pridem skozi vse kaj izidejo tisti teden, ta da se da komot lepo prit skozi...
Slika
ME? Normal? How dare you insult me that way!
Uporabniški avatar
dediledi
ecchi master
 
Prispevkov: 6894
Pridružen: 31 jul 2008, 19:11
Kraj: Maribor

Gledanje animejev

OdgovorNapisal/-a gali dne 29 jul 2012, 23:42

Število animejev, ki jih spremljam je odvisno od kvalitete tiste sezone. Za spremljanje se ponavadi odločim po ogledu prve ali druge epizode. Takrat je že bolj ali manj jasno kam pes taco moli. Nekaj animejev odpikam tudi brez predhodnega ogleda (že na daleč vidim da anime ni kvaliteten, ali pa mi ne ustreza kaj drugega). Nekaj jih tudi gledam samo iz čiste zabave in ne zaradi kvalitete, ampak teh je bolj malo. Recimo na sezono spremljam ponavadi tam 5 animejev (+- kaki). Včasih sem jih seveda več. Moram pa reči, da vsako sezono najdem čedalje manj primernih, zabavnih ali kvalitetnih animejev zame. Mogoče je krivo to, da postajam star in bolj zahteven ter tudi to, da ko enkrat vidiš ogromno število animejev se mnoge stvari začnejo ponavljati. Zato raje iščem ven bisere, na srečo se tu pa tam še kaki najdejo. Vmes pa vsekakor posežem tudi po starejših animejih, kjer najdem več svežine in kvalitete.

Glede časa pa je to pač čisto tak kot mi zapaše. Niti si ne planiram vnaprej kdaj ter koliko, ampak je to čisto spontano in odvisno od trenutne razpoloženosti. Zato nekatere spremljam redno tedensko, spet druge si pustim nekaj epizod in potem jih pogledam več neankrat. Čisto odvisno. Včasih tudi kakega, če je res dober zmaratoniram. :)
Uporabniški avatar
gali
Fabulous Max
 
Prispevkov: 2452
Pridružen: 03 apr 2010, 19:05
Kraj: Neo Venezia

OdgovorNapisal/-a [Fleš] dne 31 jul 2012, 13:55

jst pa ubistvu tko no kokr mi zapaše jih gledam :D mam tko kšne momente ko gledam animeje cel dan in celo noč pol pa lahko tut kšn tedn al pa 2 nč ne gledam ker me zanima neki druzga (igranje igrc, risanje, šivanje ...) sam ja rada pogledam pač vse epizode predn se lotm naslednga če je pa pač ongoing pa počakam da se jih spet mal nabere pa jih pol pogledam ^^
tko nimam nezga ful sistema pa to pač gledam ko mi paše kadar mi paše in stvar je rešena :P
"... Stand Up For What You Believe Even If It Means Standing Alone ... "
Uporabniški avatar
[Fleš]
krompirjevc
 
Prispevkov: 139
Pridružen: 24 maj 2012, 17:38
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a sekic dne 31 jul 2012, 14:12

Animeje gledam sproti. Vsak dan si vzamem čas da pogledam epizode, ki so izšle. Tako se ti nekako epizode razporedijo čez cel teden + ne nabere se ti jih veliko. Starejše animeje (ki niso ongoing) pa ponavadi gledam ob dnevih, ko ni nobenih svežih epizod. (to sezono so taki dnevi npr. ponedeljek, torek, sreda - v teh treh dnevih pride samo ena epizoda od vseh animejev, ki jih spremljam to sezono).

Drugače pa se odločim že pred začetkom sezone katere animeje si bom pogledal (ponavadi čim več drugače je teden kar malce pust oz. nezapolnjen :P). Droppam ponavadi nič vsaj do sedaj je bilo tako. Se pa ponavadi glede na pozitivne odzive na forumu doda še kakšen anime, ki ga na začetku nisem imel v planu.
Uporabniški avatar
sekic
je doma na SA
 
Prispevkov: 1196
Pridružen: 29 okt 2011, 19:31
Kraj: Škofljica

OdgovorNapisal/-a Shinoi dne 31 jul 2012, 14:19

Pri meni varira. Včasih animejev ne gledam lep čas, včasih počakam da se neka serija zaključi in lahko pogledam vse dele naenkrat, zdaj ko pa novejše serije spremljam bolj redno (ponavadi ne več kot dveh) pa pogledam nov del še isti dan ko izide. To je vedno zvečer, ker čez dan moram kaj drugega delat :) dostikrat se je že zgodilo, da sem si za kakšno serijo vzel celo noč.
Katere serije bom gledal ponavadi odloči že prva epizoda. Če je obetavna, spremljam dokler me ne razočara preveč. Tako sem že pred časom dropal Bleach, ker je pač postal to kar je. Spremljam tudi več serij naenkrat, trenutno Sword Art Online in Muv Luv Alternative: Total Eclipse.
i haet efferytink
i are su mad at woerld
nyuuuueeeeeeeeeeeeghhhhhhhhh >:I
Uporabniški avatar
Shinoi
je doma na SA
 
Prispevkov: 1033
Pridružen: 08 feb 2012, 18:10
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Master85 dne 31 jul 2012, 21:15

[Fleš] je napisal:jst pa ubistvu tko no kokr mi zapaše jih gledam :D mam tko kšne momente ko gledam animeje cel dan in celo noč pol pa lahko tut kšn tedn al pa 2 nč ne gledam ker me zanima neki druzga (igranje igrc, risanje, šivanje ...) sam ja rada pogledam pač vse epizode predn se lotm naslednga če je pa pač ongoing pa počakam da se jih spet mal nabere pa jih pol pogledam ^^
tko nimam nezga ful sistema pa to pač gledam ko mi paše kadar mi paše in stvar je rešena :P

Vidim, da sva si enaka v tem :)
Uporabniški avatar
Master85
nadstandard
 
Prispevkov: 285
Pridružen: 15 avg 2006, 14:30
Kraj: enkrat Brežice, drugič Ljubljana, tretjič kdo ve, kje...


Vrni se na Kulturni most

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 1 gost