Mange

Manga Berserk se bo z mesečnimi izdajami vrnila ta mesec


Letošnja 14. izdaja Hakushenshine revije Young Animal bo jutri naznanila, da se priljubljena srednjeveška akcijska manga Berserk vrača z mesečnimi izdajami po 10-mesečnem premoru. Hakusensha bo 15. izdajo otvorila 24. julija. Miura Kentarou je zadnje poglavje objavil 26. septembra 2014.

Avtor si je vzel premor od Berserka, da bi izdal sedem poglavjev dolgo mini-serijo Giganto Makhia.

Berserk Manga to Resume as Monthly Series This Month

Berserk je manga, ki jo piše in ilustrira Miura Kentaro. Zgodba je postavljena v srednjeveški fantazijski svet, osnovan po evropskih pokrajinah ter se vrti okoli glavnega junaka po imenu Guts, vojaka plačanca in Griffitha, vodjo tolpe plačancev, imenovane Sokolska tolpa. Prevladujejo teme izolacije, tovarištva in vprašanja o tem, ali je človeštvo v osnovi dobro oziroma zlobno. Manga je znana po neprizanesljivem nasilju.

Miura je prvi prototip Berserka predstavil leta 1988. Prvi zvezek mange je Hakusensha izdala 26. novembra 1990 v reviji Jets Comics. Od leta 1992 Berserk izhaja v Young Animalu. Manga je bila 1997. leta adaptirana v anime serijo, ki pokriva prvo obdobje mange. Leta 2012 je izšla serija anime filmov z naslovom Berserk: The Golden Age Arc.